לןגן

פיתות עם זעתר

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 05/06/2016 | 12:08
פיתות עם זעתר

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למלית

לרידוד

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח ושמרים

  2. מוסיפים מים בהדרגה ולשים עד שמתקבל בצק חלק הנפרד מדפנות הקערה (לא בטוח שנצטרך להשתמש בכל כמות המים)

  3. מוסיפים מלח ולשים עוד 2-3 דקות

  4. מניחים את הבצק בקערה ומכסים במגבת. מתפיחים כשעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. יוצרים מהבצק 10 כדורים בקוטר 4-5 ס"מ ומניחים אותם על משטח עבודה מעט מקומח. מכסים את הכדורים במגבת ומניחים למנוחה של כרבע שעה

  5. בינתיים מכינית את המלית: שמים בקערה את כל החומרים, מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך

  6. מרדדים כל כדור לעיגול על משטח משומן בשמן זית בעובי 2 מ"מ, מוציאים חופן מהמלית וסוחטים את הנוזלים החוצה.

  7. מפזרים את התערובת על עיגול הבצק בצורה אחידה. מקפלים ומניחים על נייר אפייה למנוחה של 10 דקות

  8. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כרבע שעה