לןגן

עוגת חצילים

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 04/06/2016 | 10:31
עוגת חצילים

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לקיצוץ

אופן הכנה

  1. פורסים את החצילים לאורך, מתבלים עם מלח ופלפל שחור ומטגנים עם מעט שמן משני הצדדים לצבע כמעט שרוף

  2. בתבנית עמוקה מסדרים את החצילים בתחתית והדפנות כשהחצילים נמצאים חצי בתוך התבנית והחצי השני בחוץ (כמו בתמונה)

  3. קוצצים את כל הירקות ומטגנים במעט שמן כ-10 דקות

  4. מוסיפים 2 כוסות אורז ואת הבשר

  5. מתבלים עם מלח ופלפל שחור ומוסיפים 3 וחצי כוסות מים, לבשל בישול מלא

  6. לשפוך לתוך התבנית עם החצילים ולכסות עם שאר החציל (אפשר להבריש עם 2 כפות רסק מהול במים - לא חובה)

  7. לסגור בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך חצי שעה