לןגן

טארט לימון

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 02/06/2016 | 15:02
טארט לימון

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

לקרם לימון

למרנג

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, השקדים, הסוכר והחמאה במעבד מזון עם להב פלדה עד לקבלת פירורים

  2. מוסיפים את החלמון ואת המים ומערבבים מעט, רק עד שהחומרים מתחילים להתחבר

  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה.

  4. לקרם לימון: מערבבים את הסוכר והקורנפלור בסיר קטן. מוסיפים בהדרגה את החלב, תוך כדי ערבוב.

  5. מביאים לרתיחה עדינה, תוך ערבוב מתמיד ומבשלים כדקה. מסירים מהאש.

  6. בנפרד, טורפים את החלמונים בקערה. יוצקים מעט מתערובת החלב אל החלמונים, תוך כדי ערבוב.

  7. יוצקים באיטיות את החלמונים לסיר החלב, תוך כדי ערבוב.

  8. מוסיפים לסיר גם את מיץ הלימון ואת גרירת הלימון. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כדקה.

  9. למרנג: מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

  10. מקפלים פנימה את אבקת הסוכר.

  11. הרכבת הטארט: מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.

  12. מקפלים כ-1/3 מהמרנג לקרם הלימון וממלאים את קלתית הפאי בקרם.

  13. מזליפים את יתרת המרנג, תוך מתן צורה רצויה, כך שיכסה את הקרם ויגיע לשוליים של הקלתית.

  14. מפזרים מעל אבקת סוכר.

  15. מחממים תחת הגריל 2-3 דקות או שורפים מעט בעזרת ברנר