לןגן

בייגלה קריספי

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 01/06/2016 | 11:02
בייגלה קריספי

תקציר המתכון: ממכר

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

לציפוי אחרי האפייה

אופן הכנה

  1. לשים את הקמח, השמרים והסוכר ואז את המלח ולערבב

  2. להוסיף את השמן ולערבב

  3. להוסיף את הביצים ולערבב פעם נוספת

  4. להוסיף את המים אך בהדרגה ולא בבת אחת

  5. ללוש לבצק נוח, נעים ולא דביק, זמן הלישה לבצק כ-10 דקות

  6. לקמח מעט את הבצק, לכסות ולתת לבצק לתפוח

  7. כשעה אחרי שהבצק תפח, מוציאים את האוויר

  8. משמנים משטח

  9. מחלקים את הבצק ל15-20 כדורים שווים

  10. מכל כדור עושים שני גלילים ומלפפים אחד בשני וסוגרים היטב לצורת עיגול

  11. מתפיחים עד חצי שעה, מברישים את הביגלה שלנו במים חמים, ביצה טרופה ואז מפזרים שומשום בנדיבות

  12. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (לא טורבו) ואופים עד להזהבה (25 דקות בערך)

  13. מיר לאחר האפייה, מורחים את שמן והמלח על הבייגלה