לןגן

קיש ברוקולי וגבינות

מאת: לילך טייב, פורסם: 30/05/2016 | 23:47
קיש ברוקולי וגבינות

תקציר המתכון: אצלנו אין ארוחה חלבית ללא קיש גבינות, המתכון לקיש הברוקולי שאני מביאה לכם פה עשיר בטעם ומיוחד מאוד, לאחר שתגישו אותו לאורחים שלכם תבינו על מה אני מדברת...

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבסיס:

למלית:

אופן הכנה

  1. מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, מלח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק.

  2. מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בבצק. דוקרים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

  3. מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים כ-15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים 10 דקות.

  4. מכינים את המלית: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. חולטים את הברוקולי 2-3 דקות, רק עד שמתחיל להתרכך. מסננים היטב ומצננים כ-10 דקות.

  5. טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס. אופים במשך כשעה ורבע, עד להזהבה יפה והתייצבות.