לןגן

רוטב מולה מקסיקני

מאת: ורד גולן, פורסם: 28/05/2016 | 01:48
רוטב מולה מקסיקני

תקציר המתכון: הרוטב האהוב עלי מילדותי במקסיקו אין מקסיקני אמתי שלא אוכל כל יום אורז או עוף עם רוטב "מולה"

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1.לטחון את הבוטנים השקדים. גרעיני חמניה וגרעיני דלעת 2.לקצוץ גס גזר בצל ושום 3.לשים בסיר בינוני ארבע כפות שמן לחמם ולהוסיף לסיר את הירקות הקצוצים ולאדות מספר דקות, 4.להוסיף לסיר את כל התבלינים (ללא הפפריקות והצ׳לי) להמשיך לאדות ולערבב. כל הזמן עוד מספר דקות , 5.להוסיף את הבוטנים שקדים וגרעיני דלעת שטחנו קודם תוך ערבוב קבוע. 6.לקצוץ או לרסק את העגבניות עם שומשום צימוקים בננה ונאצוס לדק (בסלייסר) ולהוסיף לסיר לערבב היטב ולהמשיך לאדות על אש קטנה , להוסיף חלק ממרק העוף ולערבב כל הזמן ,להוסיף את השוקולד, 7.להוסיף מרק בהדרגה תוך ערבוב עד לקבלת סמיכות כמו טחינה סמיכה או ממרח חומוס לבשל כחצי שעה לערבב לעיתים קרובות 8.כאשר מוכן 9.לטחון או עיי בלנדר או מעבד מזון או מוט בלנדר עד לקבלת רוטב בעל מרקם אחיד 10.אפשר להוסיף מלח וסוכר או צ'ילי לפי הטעם