תקציר המתכון: בצק מעולה לפיצה מכינה כל שבועות ובמשך השנה
קטגוריה: פיצה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
אופן הכנת הבצק: מערבבים את הקמח עם החומרים היבשים, לדאוג שהמלח לא יבוא במגע עם השמרים. מוסיפים שמן זית ובהדרגה מוסיפים את המים מערבבים עד לקבלת בצק רך וגמיש, במידה וחסר מים אפשר להוסיף בהדרגה. מכסים את הבצק ונותנים להתפחה במקום חמים עד להכפלת הנפח ?(במשך כשעה).
להכנת רוטב העגבניות: שמים את כל חומרי הרוטב במחבת ומבשלים כ-10 דקות. מצננים ומדליקים את התנור ל-200 מעלות.
מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומחלקים ל-4 כדורים.
להכנת הפיצה: משטחים כל כדור ליריעה אחידה בעובי של חצי סנטימטר. מורחים עליה שכבה אחידה של רוטב העגבניות. מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת, זיתים, פטריות, בצל ועוד כיד דמיונכם.
מגלגלים לרולדה פורסים פרוסות בעובי 2 ס"מ מניחים בתבנית כאשר הפתח מופנה כלפי מעלה. אופים בתנור כ-20 דקות או עד שהפיצות מושחמות.
בתיאבון טעיםםםםם