לןגן

עוגת שוקולד בשלושה צבעים

מאת: גלית , פורסם: 26/05/2016 | 17:01
עוגת שוקולד בשלושה צבעים

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הבסיס: מקציפים 5 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצב יציב ונוקשה. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף. מוסיפים חבילת אינסטנט פודינג שוקולד, ממשיכים להקציף עד להטמעת החומרים. משטחים לתבנית אפייה בגודל 26 (אפשרי גם 28 ) ואופים כ- 3/4 שעה עד שעה בחום בינוני, בודקים שקיסם יוצא נקי ומכבים את התנור, אם יש צורך- מאריכים מעט את זמן האפייה. שימו לב- הבסיס יעלה מאד גבוה וזה בסדר, אל דאגה. בקירור הוא יצנח חזרה למטרה למין צורה של קערה. לקרר היטב ולהזליף כמה טיפות של רום (ממש מעט)

  2. שכבת השוקולד- נכין אותה כבר בשלב הזה על מנת שתספיק להתקרר לחלוטין להמיס שמנת מתוקה (למתכון פרווה להמיר לשמנת צמחית) עם חבילת שוקולד מריר, לערבב היטב לתערובת חלקה ולצנן לקירור מלא

  3. השכבה הלבנה נקציף שמנת מתוקה (למתכון פרווה- להמיר לשמנת צמחית) + כוס חלב (למתכון פרווה להמיר לחלב קוקוס)+ אינסטנט וניל לקצף יציב ונשטח מעל לבסיס העוגה לאחר שגם שכבת השוקולד מתקררת, לשפוך על העוגה ולהעביר למקרר לכמה שעות להתייצבות.