לןגן

פאי מלון

מאת: Daniell Goldenberg, פורסם: 24/05/2016 | 19:22
פאי מלון

תקציר המתכון: פאי מלון חלבי עם נענע לקישוט מעל. מתכון בהשראה אישית קיצית ומיוחדת לאחותי המיוחדת.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מרכיבים לבסיס הפאי

מרכיבים למלית המלון

מרכיבים לקישוט

אופן הכנה

  1. קודם כל מכינים את בסיס הפאי. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים את הקמח יחד עם המלח, הסוכר והחמאה (חתוכה לקוביות) עד להגעת תערובת פירורית. אליה מוסיפים את הביצה הטרופה וממשיכים לערבל עם להב המתכת עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. מגלגלים את הבצק לצורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20 דק. לאחר מכן מרדדים אותו עד לעובי של 2.5 מ״מ ומעבירים לתבנית פאי ומהדקים ומיישרים על התבנית. מכניסים לתנור על 180 (שחומם מראש) ל-15 דק׳ עד שהבצק מתחיל להזהיב מעט. מצננים חן חצי שעה לשעה. ועוברים להכנת מלית המלון. במעבד מזון, מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת איכותית ומוסיפים אליה את החלב תוך כדי ערבוב איתי יותר של הקצפת. ממשיכים בערבוב הבלילה במעבד המזון ולתוכה שופכים את המלון הטחון. ונוצרת לנו מכך תערובת של מלית קצת ירקרקה בהירה מאוד. מעבירים את הבלילה של המלון אל הפאי ומשטחים. מי שרוצה, יכול לפזר נענע לקישוט מעניין מעל. תהנו(: