לןגן

קרם בוואריה

מאת: Sari Noy, פורסם: 24/05/2016 | 19:08
קרם בוואריה

תקציר המתכון: קינוח קלאסי טעים ואלגנטי.....

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להפריד את הביצים. את החלמונים לשים בסיר ואת החלבונים בקערת הקצפה. (רצוי להשתמש בביצים לא קרות אלא בטמפרטורת החדר).

  2. את הג'לטין לערבב ברבע כוס מים קרים, זה צריך להתרכך מעט.

  3. את החלמונים שבסיר לערבב, להוסיף בהדרגה את החלב תוך בחישה. להוסיף גם את הקורנפלור והסוכר, לערבב היטב שלא יהיו גושים, להוסיף את הג'לטין המרוכך לסיר.

  4. לחמם את התערובת על אש נמוכה או על בן-מארי תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת מתחילה להסמיך מעט, לא להביא לרתיחה ממש אחרת יווצרו גושים (החימום אורך כ-6 דקות לערך). לסנן את התערובת במסננת לתוך קערה, להוסיף תמצית ווניל וקוניאק .

  5. לשים בצד שהתערובת תתקרר. להקציף את החלבונים עם 2 כפות סוכר עד שיווצר קצף יציב, נוקשה ומבריק. להוסיף 1/4 מכמות הקצף לתערובת החלמונים ולקפל בעדינות, להחזיר את התערובת בחזרה לקצף ולקפל בעדינות עד להתמזגות שתי התערובות. להקציף את השמנת מתוקה לקצפת רכה ולהוסיף אותה לתערובת הקצף בתנועות קיפול עדינות עד מיזוג.

  6. להכין תבנית מלבנית שקופה שהקיבולת שלה 5 כוסות. לטבול את הבישקוטים בקערה עם החלב ורום (טבילה ממש קצרה כי הבישקוטים סופגים מהר) ולסדר בתחתית התבנית. לאחר שסיימנו לסדר את הבישקוטים לצקת בעדינות את מקצפת הבוואריה מעל (רצוי לצקת עם מצקת לאט לאט אחרת הבישקוטים יצופו למעלה). לכסות את התבנית בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל-6-7 שעות לפחות.

  7. הצעת הגשה: לצקת מעל רוטב שוקולד ולפזר אגוזים מרוסקים מעל. בתאבון (: