לןגן

עוגת גבינה ושוקולד

מאת: אתי ממן, פורסם: 23/05/2016 | 19:19
עוגת גבינה  ושוקולד

תקציר המתכון: גבינה קרה מיוחדת לשבועות!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לעוגת בסיס

מוס שוקולד חלב

מוס גבינה לבנה

ציפוי וקישוט

אופן הכנה

  1. להכנת הבסיס - מקציפים חלבונים עם סוכר, מוסיפים חלמונים, חלב, קמח, שמנת, אינסטנט, אבקת אפיה, משמנים תבנית אלומיניום, יוצקים את התערובת, אופים 170 מעלות כחצי שעה.

  2. מכינים מוס שוקולד חלב - מערבבים מים עם ג'לטין מניחים בצד, ממסים שוקולד חלב עם חצי מיכל שמנת מתוקה, מחממים ג'לטין 10 שניות במיקרו, מוסיפים לשוקולד ומערבבים, מקציפים חצי מיכל שמנת מתוקה לקצפת רכה, מוסיפים לשוקולד ומערבבים. יוצקים לתבנית פנימית סטלה של סיליקומרט, מקפיאים כשעתיים.

  3. מכינים מוס גבינה - מערבבים ג'לטין עם מים מניחים בצד, ממסים שוקולד לבן עם חצי מיכל שמנת מתוקה, מחממים ג'לטין 10 שניות במיקרו, מוסיפים לשוקולד ומערבבים, מקציפים חצי מיכל שמנת מתוקה לקצפת רכה, מוסיפים לשוקולד ומערבבים, בקערה נוספת מערבבים גבינה עם סוכר, מוסיפים לתערובת ומערבבים, יוצקים לתוך התבנית עד חצי גובה, מקפיאים חצי שעה להתייצבות, מחלצים את מוס השוקולד מהתבנית, מניחים על הגבינה ויוצקים את יתרת תערובת הגבינה עד חצי ס"מ לפני הסוף, חותכים את עוגת הבסיס לפי קוטר התבנית ומניחים מעל הגבינה, מקפיאים לילה.

  4. מחלצים את העוגה מהתבנית ומיניחים בכלי הגשה,בסיר על להבה נמוכה ממסים ג'לטין, סוכר ומים, חותכים את הפירות, טובלים בסירופ ומקשטים. עם יתרת עוגת הבסיס ומוס גבינה ניתן להכין קינוחי כוסות. כמות המצרכים במתכון מתאימה לעוגה בתבנית 26. באהבה אתי ממן.