לןגן

עוגת גבינה אפויה ללא קמח

מאת: מירי גולני, פורסם: 22/05/2016 | 07:05
עוגת גבינה אפויה ללא קמח

תקציר המתכון: עוגה קלה להכנה. מתאימה לשבועות ומאחר ואין בה קמח, מתאימה גם לפסח ותודה לרות דנינו על המתכון

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

עוגה

ציפוי עוגה

אופן הכנה

  1. עוגה : להקציף חלבונים עם 3/4 כוס סוכר ופודינג אינסטנט

  2. בקערה נפרדת לערבב את החלמונים עם יתרת הסוכר (1/2 כוס), גבינה, שמנת, מיץ לימון, טיפות וניל והקורנפלור

  3. לאחד את 2 התערובות תוך כדי קיפול. להוסיף את הקצף לקערת הגבינה

  4. לאפות בתבנית אפיה בגודל 26, ניתן להכניס לתבנית שקף-למרוח עליו ועל תחתית התבנית מרגרינה

  5. בתחתית התנור להכניס כלי עם מים חמים

  6. לאפות (בטורבו) 10 דקות בחום 180 מעלות. אח"כ להוריד ל- 150 מעלות ולאפות בין 40 דקות לשעה. צריך לבדוק בשיטת הקיסם שהעוגה אפויה

  7. ציפוי עוגה : לאחר שהעוגה התקררה בחום החדר להכניס אותה למקרר. ביום המחרת להקציף את השמנת להקצפה, עם פודינג אינסטנט. ממלאים שק זילוץ ומזלפים על העוגה