לןגן

קרם קרמל

מאת: Sari Noy, פורסם: 21/05/2016 | 16:04
קרם קרמל

תקציר המתכון: קינוח טעים במיוחד

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לקרמל

לפלאן

אופן הכנה

  1. בסיר קטן רצוי עם תחתית עבה בחום בינוני להמיס את הסוכר. לא לערבב עם כף זה נמס לבד, לנער מדי פעם את הסיר עד שמתקבל קרמל כהה ונוזלי ללא גושי סוכר, זה אורך בערך כ-6 דקות. להוריד מהאש ולמזוג מיד לצלוחיות (בזהירות כי הנוזל חם מאוד) שיצפה את התחתית באופן שווה.

  2. מחממים בסיר את החלב, השמנת הווניל עד לכמעט רתיחה. מכבים את האש ומצננים.

  3. בקערה גדולה טורפים עם מטרפה ידנית סוכר וביצים למשך דקה. מוזגים בזילוף איטי את תערובת החלב לביצים ומוזגים לתבנית עם הקרמל שהתקשה בינתיים.

  4. מחממים תנור ל- 150 מעלות. מוזגים מים חמים לתבנית תנור גדולה ומניחים את הצלוחיות בתוך האמבט. המים צריכים להגיע לגובה שני שליש מתבנית האפייה, אופים כ-40 דקות, מוציאים ומצננים 24 שעות במקרר. לפני ההגשה מעבירים סכין בדפנות הצלוחיות, הופכים לצלחת הגשה ובתאבון (: