לןגן

"אפיו" ראש סלרי ברוטב לימון

מאת: Sari Noy, פורסם: 21/05/2016 | 11:36
"אפיו" ראש סלרי ברוטב לימון

תקציר המתכון: מהמטבח הבולגרי - זכרונות ילדות. היינו נוהגים לאכול את זה בערב פסח כמנה ראשונה וקרה.

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לרוטב

אופן הכנה

  1. רוחצים, קולפים ופורסים את הגזרים וראשי הסלרי לפרוסות כחצי ס"מ עובי.

  2. בסיר עם מים מרתיחים את הסלרי והגזרים, מוסיפים את שאר החומרים.

  3. לבשל כ-20-15 דקות עד שמתרכך מעט (לבדוק עם מזלג). לא לבשל יותר מדי, זה חייב להיות מעט קשה (אל דנטה).

  4. טועמים ואם צריך לתקן תיבול להוסיף. הטעם צריך להיות חמצמץ-מתקתק. מגישים קר. בתאבון (: