תקציר המתכון: מהמטבח הבולגרי - זכרונות ילדות. היינו נוהגים לאכול את זה בערב פסח כמנה ראשונה וקרה.
קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
רוחצים, קולפים ופורסים את הגזרים וראשי הסלרי לפרוסות כחצי ס"מ עובי.
בסיר עם מים מרתיחים את הסלרי והגזרים, מוסיפים את שאר החומרים.
לבשל כ-20-15 דקות עד שמתרכך מעט (לבדוק עם מזלג). לא לבשל יותר מדי, זה חייב להיות מעט קשה (אל דנטה).
טועמים ואם צריך לתקן תיבול להוסיף. הטעם צריך להיות חמצמץ-מתקתק. מגישים קר. בתאבון (: