לןגן

קובה עם סלק אדום

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 20/05/2016 | 17:41
קובה עם סלק אדום

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לקובה

רכיבים למעטפת הקובה

רכיבים למרק הקובה

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הרוטב: בסיר שמים את הסלק המגורד מוסיפים שמן,מיץ לימון, סוכר מבשלים על אש בינונית בערך 15-20 דקות, מידי פעם בוחשים. מוסיפים מים ובהרט של קובה לאחר אידוי הסלק, בוחשים ומשפרים טעמים. מרתיחים את המרק ומוסיפים את הקובות בעדינות. מנמיכים את האש ומבשלים בערך 20-25 דקות. מכבים את הגז ואוכלים עם אורז לבן.

  2. הכנת המילוי: לערבב את הבשר עם הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים, לתת לנוח למשך חצי שעה כדי שהטעמים יספגו. לקחת פיסת בצק בגודל כדור פינג פונג לשטח על היד, לקחת מעט מהמילוי ולמלא את הבצק, לסגור את הבצק כמו כדור פינג פונג. להכין את כל הקובות.

  3. הכנת מעטפת הקובה: לאחר שהבורגול הושרה במים, לסנן להוסיף את הסולת בשלבים, עד לקבלת בצק גמיש לא קשה מידי ולא רך מידי. אם צריך אפשר להוסיף עוד סולת.