תקציר המתכון: תבשיל טעים ונוסטלגי
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
את הזיתים להרתיח בסיר עם מים ולסנן 3-4 פעמים עד שהמליחות תיעלם. בסיר לחץ שמים שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה חלקית, מוסיפים את שיני השום ומערבבים, מטגנים חצי דקה, מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים. מוסיפים מים+אבקת ציר לצלי בקר עד כיסוי הבשר ומערבבים, מוסיפים את הסלרי והפלפלים ומביאים לרתיחה, מתבלים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהבשר מתרכך. בסיר רחב מטגנים 2 בצלים חתוכים לחצאי עיגול עד שמשחים, מוסיפים את הבשר עם הרוטב והזיתים המסוננים לסיר (אם חסר נוזלים להוסיף מים רותחים) ,מבשלים עוד 20 דקות, את הכוסברה הקצוצה להוסיף 10 דקות לפני סיום הבישול. לתקן תיבול אם צריך .