לןגן

*ה*לזניה -- THE Lasagna

מאת: שרה ס, פורסם: 18/05/2016 | 18:38
*ה*לזניה -- THE Lasagna

תקציר המתכון: מתכון ללזניה חלומית! הארוחה האהובה עלי מהילדות 😊

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אם עלי הלזניה זקוקות בבישול קודם, לבשל בסיר לפי הוראות האריזה. יש אלה שלא צריכים בישול, אז שימו לב!

  2. אם תרצו ירק/ות בלזניה, מבשלים או אופים את הירק שלם ומקולף עד שהוא מתרכך (לא מתפרק!).

  3. לפרוס את הירק לפרוסות דקות ולהניח בצד.

  4. לחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס/350 מעלות פרנהייט.

  5. לשמן תבנית אפייה מלבנית גדולה או לרפד בנייר אפייה.

  6. לשפוך שכבה דקה של רוטב עגבניות בתחתית התבנית.

  7. לשים שכבת עלי לזניה מעל הרוטב.

  8. לשפוך שכבת רוטה מעל העלים.

  9. למרוח גבינת ריקוטה מעל הרוטב. זב בסדר אם זה מתערבב!

  10. אם יש ירק, לשים שכבת ירקות מעל הגבינה.

  11. להתחיל שוב עם עלי הלזניה ולחזור על השכבות: רוטב, גבינה וירקות.

  12. לסיים עם שכבת עלי לזניה, רוטב וגבינה מגורדת מעל.

  13. לכסות ולאפות למשך כ-45 דקות, ועוד 5 דקות בלי המכסה שהגבינה תשלים קצת. התמונה היא ללא השחמה. בתיאבון!