תקציר המתכון: עופיונים ותפוחי אדמה קטנים בתנור לצד סלט חסה משגע !
קטגוריה: עוף, מספר מנות: 3, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
לנקות היטב את העופיונים, לשטוף את התפוחי אדמה ולשים אותם יחד במגש. לקצץ 7 שיני שום ולתבל בחצי כפית מלח , חצי כפית פלפל שחור ורבע כוס שמן זית ולערבב כך שהתיבול יהיה על הכל . להכניס לתחתית התנור על חום של 250 מעלות למשך 15 דקות ולנער מדיי פעם את המגש . לאחר מכן להעלות את המגש לאמצע התנור למשך 40 דקות על חום של 200 מעלות - עד שמזהיב ומתקבל צבע יפה. מדיי פעם לנער את המגש .
להכנת הסלט חסה - ראש אחד של חסה רומית , 1 בצל לבן ו-10 יחידות צנון - לשטוף היטב את הירקות . את החסה לחתוך לרצועות עבות , את הבצל והצנון לחצות ואז לחתוך לרצועות דקות . לתבל במלח , פלפל שחור , לימון ושמן זית - לפי הטעם .
לאכול חם ובתאבון :)