לןגן

עוף מטוגן בנוסח סיני ברוטב מתקתק

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 16/05/2016 | 22:09
עוף מטוגן בנוסח סיני ברוטב מתקתק

תקציר המתכון: עוף מושלם בנוסח סיני ברוטב ביתי בלעדי שלי ... והטעם?? מושלם !! מומלץ להכפיל כמויות !

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 5, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

חזה עוף

להכנת הבלילה

להכנת הרוטב

אופן הכנה

  1. להכין בלילה מכוס קמח , חצי כוס מים (אם צריך ניתן להוסיף עוד קצת ) , ביצה אחת , חצי כפית סודה לשתייה , חצי כפית אבקת אפייה , 2 כפות קורנפלור , כף רוטב סויה , רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור - לערבב את הכל עד שנוצרת תערובת דלילה .

  2. לחתוך את החזה עוף לקוביות, להכניס אותם לבלילה ומשם להעביר לטיגון בשמן עמוק עד שנוצר צבע זהוב .

  3. לאחר הטיגון להעביר את העוף לרוטב. אופן הכנת הרוטב - להרתיח את הסילאן, סוכר, מיץ תפוזים , מיץ מסלק אדום על אש בינונית כ-3-4 דקות, לערבב היטב ואז לקחת רבע כוס מים ולערבב בתוכה 2 כפות קורנפלור, לשפוך לתוך הרוטב ולערבב היטב , לאחר מכן להכניס את העוף ולהקפיץ למשך 2 דקות עד שהרוטב מכסה את הכל .

  4. להגיש חם ולפזר מעט שומשום מלמעלה . בתאבון :)