לןגן

עלי סלק ממולא

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 16/05/2016 | 19:58
עלי סלק ממולא

תקציר המתכון: ממולאים שנחטפים כגרעיניים פרוה

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. עלי סלק ממולא

  2. לישטוף הייטב עלי בלק לחלוט במים חמים ל5 דקות להניח על מסננת לנקות את הגבעולים ולחתוך לרצועות לשים בצד.

  3. לבשל חצי בישול 2 כוסות אורז עם עגבניות וסלרי חתוך ולתבל מלח פלפל כף סוכר 1/4 כפית מלח לימון מעט מרק עוף ו1/4 כוס שמן ל10 דקות 2 כוסות מים. לצנן לגמרי.

  4. לקחת עלה לשטח על קרש למלא בהתחלה לקפל משני צדדים ולגלגל וכן הלאה לסדר בתוך סיר ולבנות אחד על השני לצרף את הגיבעולים גם לקחת קערה לשים בתוכה 2 כוסות מים רתוחים 3 כפות שמן פלפל שחור רגיל מלח כף גדושה סוכר כף סילן מעט מלח לימון או לימון סחוט מרק עוף לשפוך על עלי הסלק המגולגלים לכסות במיכסה מעט קטן בקוטר של הסיר ועל זה עוד מיכסה מתאים לבשל עד יבוש נוזלים לכבות וזה מעדן בהצלחה אורה...