לןגן

לחם בית / לחמניות

מאת: ציפורה דרור, פורסם: 16/05/2016 | 09:50
לחם בית / לחמניות

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לנפות קמח

  2. להוסיף מלח

  3. להוסיף סוכר

  4. לערבב טוב עם הקמח

  5. להוסיף שמרים יבשים

  6. לערבב

  7. להוסיף מים בהדרגה תוך כדי לישה

  8. כשנוצר בצק גמיש להוסיף שמן ולעבד טוב טוב עד שכל השמן יבלע בבצק

  9. ללוש בערל 10 דקות

  10. להעביר את הבצק לקערת התפחה

  11. למרוח על הבצק מכל הכיוונים בשמן

  12. לכסות בנילון ניצמד או מכסה ולהניח במקום חמים להתפחה עד להכפלת נפח

  13. לאחר שתפח הבצק לעשות הפרשת חלה

  14. לצור צורות

  15. להתפיח פעם נוספת חצי שעה בערך מכוסה במגבת נקיה

  16. למרוח ביצה

  17. לפזר שומשום