לןגן

חלות פרח

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 12/05/2016 | 10:22
חלות פרח

תקציר המתכון: לחם מענג ומפנק שלא תפסיקו לישר

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 16, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חלות פרח ,1 קילו קמח כף שמרים 1/2 כוס שמן 2 ביצים 2 כפות סוכר כף מלח 1/2 אבקת אפיה 2 ורבע כוסות מים פושרים ללוש הכול יחד לבצק קטיפתי במיקסר כ7 דקות או ביד לתת תפיחה לחצי שעה להוריד אויר ולתת עוד תפיחה של חצי שעה . לרפד תבנית בנייר אפיה רק בתחתית בתבנית עגולה כשני תבניות ליצור 8 עיגולי של בצק לשים עיגול באמצע ולשים מסביב את שאר העיגולים לתת שוב תפיחה עד הכפלה למרוח ביצה טרופה עם כף סוכר לפזר שומשום ולתנור ל20 דקות 200 מעלות בהצלחה אורה.