לןגן

עוגיות שמרים עם מחמצת ((:

מאת: מירב אובנטל, פורסם: 11/05/2016 | 12:26
עוגיות שמרים עם מחמצת ((:

תקציר המתכון: בדיאטה צריך גם טעים וגם "זול" קלוריות. אז מכינים עוגיות כי הכמות מדודה וחותכים בסוכר והשומן. המילוי בכל מני גירסאות משתנה בהתאם למה שיש בבית. ניתן במקום המחמצת - לשים עוד 2 כפות שמרים

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 90, זמן הכנה: 4 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

בצק

מילוי

מלית שוקולד

רוטב סוכר לסוף

אופן הכנה

  1. בקערת מקסר שמים את כל רכיבי הבצק מערבבים 10 דקות

  2. מתפיחים עד הכפלת נפח לעיתים 3 שעות בגלל המחמצת ניתן להכין ללא מחמצת לשים 3 כפות שמרים ולהוסיף עוד 1/2 כוס חלב חמים - בנתיים מנקים

  3. מרדדים את הבצק למלבן 1 ס"מ מורחים את המלית על כמעט כל הבצק ומגלגלים לרולדה

  4. פורסים ומסדרים על תבניות במרווחים גדולים

  5. מתפיחים כ שעה

  6. מחממים את התנור ל 180 אופים כרבע שעה

  7. כשמוציאים תבנית "מלטפים" עם מברשת והרוטב וקצת מטפטפים פנימה את הרוטב

  8. יוצאים בערך 90 עוגיות - תלוי בגודל . לאחר שמתקרר מכניסה לשקיות שניתן לסגור (שקיות להקפאה) אני מוציאה כשמגיעים אורחים ומחממת ממש לפני הגשה - יוצא כמו טרי! בתאבון