לןגן

קציצות בשר של אמא

מאת: Revital Pascal, פורסם: 10/05/2016 | 15:30
קציצות בשר של אמא

תקציר המתכון: קציצות הבשר שאף פעם לא מאכזבות וכולם אוהבים ! (:

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

מרכיבים לתערובת הבשר

מרכיבים לרוטב

אופן הכנה

  1. במחבת גדולה - מטגנים בצל בערך כשתי דקות ומוסיפים אליו את הגמבה לעוד 2 דקות טיגון. מוסיפים את קופסאת השימורים של העגבניות המרוסקות, ממלאים עוד שתי קופסאות כאלו במים ומוסיפים לסיר. מוסיפים מלח, פלפל שחור, בזיליקום, פפריקה מתוקה ואם רוצים שיהיה חריף מוסיפים גם צ'ילי שאטה. נותנים לרוטב לרתוח במכסה סגור.

  2. בזמן שהרוטב מתבשל - מערבבים את כל מרכיבי תערובת הבשר. (יש לשים לב לכמות פירורי הלחם ולהוסיף או להוריד לפי המצב של התערובת, צריכה להיות סמיכה וקצת דביקה). מטבלים את התערובת בהרבה ראס אל חנות, מלח ופלפל שחור וטועמים (אל חשש זה לא כזה נורא). כשהתערובת מוכנה לטעמכם, מגלגלים לקציצות ומכניסים לרוטב רק כשהוא רותח ומספיק מטובל לטעמכם! אם הקציצות ייכנסו לרוטב לפני שיירתח - הן יתפרקו, חשוב לשים לב.

  3. מבשלים את הקציצות על אש קטנה במשך שעה עם מכסה סגור. לאחר הבישול מאדים את המים עם מכסה פתוח (עדיין על אש נמוכה) בערך כרבע שעה. רגע לפני שמרימים את המכסה, מפזרים מעל לקציצות עלי בזיליקום טריים קרועים. בתיאבון (: