לןגן

עוגת שוקולד מוס בננה

מאת: אתי ממן, פורסם: 06/05/2016 | 21:01
עוגת שוקולד מוס בננה

תקציר המתכון: עוגה נדירה!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לציפוי

עוגת שוקולד

מוס בננה

אופן הכנה

  1. ממיסים שוקולד חלב, יוצקים בשתי התבניות ומצפים אותן גם בדפנות, הופכים מעל תבנית ומנערים, מתקבלת תבנית חלולה ומצופה בשוקולד, מקפיאים עד לשלב הבא.

  2. להכנת עוגת שוקולד - מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים שמן, חלב, קקאו, קמח, אבקת אפיה, סוכר וניל, בקערה נוספת מערבבים חלמונים עם כוס סוכר, מוסיפים לתערובת ומקציפים, משמנים תבנית אלומיניום מרובעת, יוצקים את התערובת, אופים 170 מעלות כ 40 דקות.

  3. להכנת מוס בננה - מערבבים ג'לטין עם מים קרים מניחים בצד, ממיסים שוקולד לבן, 250 גרם שמנת מתוקה, ממיסים ג'לטין במיקרו 10 שניות, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים, מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה, אבקת מוס בננה, תמצית בננה לקצפת רכה במרקם יוגורט, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים (לא מקציפים).

  4. מרפדים תבנית תנור בנייר כסף ומעל נייר אפיה, סוגרים רינג ל 22 ומניחים מעל, מסדרים שקף בתוך הרינג צמוד לדופן, יוצקים את המוס, מקפיאים כ 5 שעות.

  5. להרכבת העוגה - חותכים את העוגה בגודל התבנית וחוצים לשניים, מניחים כל חלק בתבנית עם ציפוי שוקולד, מחלצים בעדינות את העוגה מהתבניות, מניחים חלק אחד בתוך כלי הגשה, מניחים מעל את המוס, ומניחים את החלק השני של העוגה.. מנפלאות המטבח של אתי ממן באהבה..