לןגן

עוגת סולת

מאת: Edna Iloni, פורסם: 01/05/2015 | 16:33
עוגת סולת

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 15, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף קשה

  2. בקערה נפרדת לערבב את החלמונים שמן מים וניל ואפיה ואת הסולת להוסיף בסוף

  3. לערבב בין שתי תערובות

  4. לצקת לתבנית אפיה מרובת ולנעוץ שקד במרחק של 3 סמ' אחד מהשני

  5. לאפות במום של 170 מעלות לכ-50 דקות

  6. להכין את הסירופ מ-1 כוס סוכר 1/2 2 מים ומיץ לימון - הסירופ צריך להיות דליל

  7. כ-5 דקות לפני האפיה יש לשלוף את התבנית מהתנור ולפרוס למעויינים להשתדל שהשקד נמצא בכל מעויין

  8. למזוג את הסירופ מעל העוגה באופן שווה ולהמשיך לאפות לכ5-7 דקות.

  9. לצנן