לןגן

תבשיל בשר ותפוחי אדמה

מאת: לילך טייב, פורסם: 05/05/2016 | 17:12
תבשיל בשר ותפוחי אדמה

תקציר המתכון: תבשיל פשוט וקל להכנה, מתאים לשבת בבוקר.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מבשלים את הבשר במים עם עלי הדפנה, לפזר מעט מלח ופלפ שחור. רצוי לבשל את הבשר בסיר לחץ למשך שעה וחצי, בסיר רגיל יש לבשל לפחות שלוש עד שלוש וחצי שעות.

  2. מצננים את הבשר ומכניסים למקרר לפחות למשך שעתיים בכדי שיתקרר טוב. כך יהיה קל יותר לחתוך אותו. לאחר מכן מוציאים מהמקרר וחותכים את הבשר לקוביות גדולות ויפות.

  3. בסיר רחב מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים שום כתוש ואת קוביות הבשר. ממשיכים לטגן את קוביות הבשר כדקה מכל צד.

  4. מוסיפים לסיר מים עד כדי כיסוי הבשר, מוסיפים את רבעי תפו"א והתבלינים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 45 דקות עד שתפו"א מבושלים.