לןגן

בנטאש- קציצות תפוחי אדמה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 04/05/2016 | 19:17
בנטאש- קציצות תפוחי אדמה

תקציר המתכון: אלו קציצות שאימי ז"ל הייתה מכינה לפסח. הכנת הקציצות קלה ומהירה, הם טעימות מאד ממש מעדן מלכים. אפשר להכין אותם גם בכל ימות השנה.

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר עם מים מבשלים את תפו"א, ביצה רחוצה והבשר כ-30 דקות עד שהביצה תתקשה ותפו"א והבשר יתרככו. חותכים את הבשר לחתיכות קטנות. בקערה מועכים את תפו"א מוסיפים להם את הבצל, הביצה, פטרוזיליה קצוצה והבשר החתוך. חותכים את הביצה הקשה לקוביות ומוסיפים לתערובת. מערבבים יחד היטב. מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

  2. במחבת מחממים שמן לטיגון. צרים כופתות מאורכות מהתערובת, מגלגלים את הכופתאות בקמח ולאחר מכן בביצה ומטגנים בשמן החם דקות אחדות מכל צד, עד לגוון זהוב. מגישים חם או קר. בתיאבון טעיםםםםם