לןגן

פשטידת בצל

מאת: לילך טייב, פורסם: 03/05/2016 | 23:23
פשטידת בצל

תקציר המתכון: פשטידה מוצלחת, טעימה טעימה..

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 16, זמן הכנה: 25 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק:

למלית:

אופן הכנה

  1. מנפים קמח לקערה, מוסיפים מלח ומערבבים. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערה, מערבבים עם הידיים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומים וממשיכים לעבד את הבצק עם הידיים לבצק אחיד.

  2. מעבירים את הבצק לתבנית פאי עגולה ומשטיחים אותו על כל התבנית כולל הדפנות. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים למקרר ל-30 דקות לפחות.

  3. מוציאים את התבנית מהמקרר ומניחים אותה על תבנית תנור גדולה. אופים במרכז התנור בחום בינוני-גבוהה במשך 15 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים במשך 5-10 דקות או עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור לבינוני.

  4. בזמן האפייה, ממיסים חמאה עם שמן במחבת גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים מעל להבה בינונית עד שהבצל יתרכך ויזהיב, אך לא ישחים!

  5. מפזרים את הבצל המטוגן בקלתית הבצק. טורפים יחד ביצים, שמנת וגבינה. מתבלים ויוצקים את התערובת על הבצל. מחזירים את התבנית לתנור ואופים בשליש התחתון של התנור במשך 45 דקות, עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.