לןגן

פוקצ'ה זהובה

מאת: לילך טייב, פורסם: 03/05/2016 | 18:13
פוקצ'ה זהובה

תקציר המתכון: הפוקצ'ה הזו יפה במראה שלה וטעימה לא פחות. נאה להגישה בארוחות מיוחדות.

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

תוספת לעיטור:

אופן הכנה

  1. מנפים קמח לקערה גדולה, מוסיפים כורכום, סוכר וטימין ומערבבים. מוסיפים את המים ואת 8 כפות השמן זית. מתחילים ללוש ותוך כדי לישה מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, הבצק יהיה דביק מעט וזה בסדר. משמנים מעט את הבצק בשמן זית, מכסים במגבת מטבח ומניחים בצד למנוחה למשך חצי שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  2. מחלקים את הבצק ל-2 (מתקבלות 2 פוקצ'ות). משטיחים את 2 חלקי הבצק לצורת אליפסה ומעבירים לתבנית של התנור, מרופדת בנייר אפייה. מניחים בצד שוב להתפחה של כ-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני-גבוהה (200 מעלות).

  3. מברישים את הפוקצ'ות בשמן זית ומניחים מעל בצל פרוס לרצועות וזיתים פרוסים, שוב מברישים בשמן זית ומפזרים מעל את הטימין. אופים במרכז התנור במשך 20 דקות עד שהפוקצ'ות מקבלות צבע זהוב יפה.

  4. תהנו!! לילך:)