לןגן

עוגת גבינה קרה בציפוי ג'לי ומלית אוכמניות

מאת: אתי ממן, פורסם: 02/05/2016 | 23:29
עוגת גבינה קרה בציפוי ג'לי ומלית אוכמניות

תקציר המתכון: שילוב מנצח של צבעים וטעמים!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבסיס

למלית גבינה

לציפוי אוכמניות

אופן הכנה

  1. מרפדים תבנית תנור בנייר כסף ומעל נייר אפיה, מניחים מעל תבנית לב 24, גוזרים שקף ומסדרים בתוך התבנית.

  2. טוחנים ומערבבים את הפתי בר עם חמאה מומסת, מהדקים לתחתית התבנית ומקפיאים.

  3. בקערה נפרדת מערבבים גבינה עם סוכר. בכוס קטנה מערבבים ג'לטין עם מים קרים מניחים בצד לכמה דקות , מחממים 10 שניות במיקרוגל, מצננים ומוסיפים לתערובת הגבינה. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר, מקפלים לתערובת הגבינה, יוצקים בתוך התבנית ומקפיאים לילה שלם.

  4. מחלצים את העוגה מהתבנית ומסירים את השקף, מרפדים שוב תבנית תנור בנייר כסף ומעל נייר אפיה, מניחים תבנית לב 30 , גוזרים שקף נוסף ומסדרים צמוד לשולי התבנית, מניחים במרכז התבנית את העוגה הקפואה.

  5. מכינים ג'לי לפי ההוראות שעל גבי האריזה, מוסיפים לג'לי המוכן מלית אוכמניות ומערבבים. יוצקים על גבי העוגה ומסביב , מחזירים להקפאה עד להתייצבות הג'לי או עד להגשה..