לןגן

מופלטה

מאת: לילך טייב, פורסם: 01/05/2016 | 14:50
מופלטה

תקציר המתכון: את המופלטה נוהגים להגיש בערב המימונה עם שאר מיני מתיקה. כך מתחילים באכילת החמץ לאחר חג הפסח ומאחלים זה לזה "תרבחו ותסעדו" (תרוויחו ותצליחו). אך לא רק במימונה נוהגים להגיש את המופלטה, אלא גם באירועים מיוחדים ובחינה של כלה וחתן.

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

להגשה:

אופן הכנה

  1. את השמרים היבשים מערבבים עם הסוכר בכוס וממחאים מים חמימים עד 3/4 מגובהה הכוס. משהים חצי דקה לתפיחה קלה.

  2. בקערה גדולה מנפים קמח, מוסיפים מלח וביצה. מוסיפים את תערובת השמרים (חשוב לדאוג שהשמרים לא יבואו במגע ישיר עם המלח), מוסיפים את המים ולשים לבצק אחיד ודביק. מניחים בצד מכוסה למנוחה למשך כחצי שעה.

  3. מחממים מחבת גדולה. משמנים משטח עבודה ובידיים משומנות לוקחים כ"אגרוף" מן הבצק שבקערה, מניחים על המשטח המשומן ופותחים את הכדור בצק לעלה דק מאוד. (ניתן להעזר ולראות בתמונות השלבים המצורפות).

  4. מניחים את העלה במחבת (אין צורך לשמן אותה). מטגנים בצד אחד. בזמן שהעלה הראשון מטגן, פותחים עוד עלה (שוב לוקחים כ"אגרוף" בצק מן קערת הבצק). הופכים את העלה שבמחבת, מניחים עליו את המופלטה השנייה והופכים שוב. ממשיכים כך עד שערימת המופלטות כבדה. בעבירים לצלחת הגשה גדולה.

  5. מגישים עם דבש וחמאה. כל סועד מורח לעצמו כאוות נפשו.

  6. חג מימונה שמח, לילך:)