תקציר המתכון: אפשר למלא גמבה עגבניות, חצילים
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
ממולאים! תערובת בשר! חצי קילו בשר בקר בצל אחד אפשר קצת כוסברה 3/4 כוס אורז כפית וחצי מלח סחוג תימני אדום לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם כף רסק עגבניות כף שמן לערבב הכך טוב טוב לרוקן 5 פלפלים ו 5 עגבניות ולמלא בבשר , את הליבה של עגבניות לשים בתחתית הסיר,(סיר צריך להיות מיועד גם לתנור) מעל לשים את הממולאים. מכינים רוטב 2 כפות גדושות של רסק עגבניות 2 שיני שום קצת כוסברה ושמיר כף וחצי סוכר לפחות, בשביל לנטרל את הטעם החמוץ של עגבניות, מלח לפי הטעם וסחוג תימני לפי הטעם ובערך 2 כוסות מים רותחים לפחות, לערבב הכל לכסות ולבשל על להבה בינונית עד שהאורז מוכן. אחרי זה להכניס בלי מכסה לתנור עד ההשחמה! בתאבון