תקציר המתכון: מהמטבח באהבה מנהג אפית חלה והפרשת חלה ,בכל יום שישי אפשר להכין אין סוף צורות בחרתי באשכול ענבים ...
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
מכניסים לקערה את הקמח ויוצרים גומה ,
לתוך הגומה שופכים את כל החומרים ,תחילה סוכר , שמרים מים .ומכסים בקמח
מוסיפים , מלח שמן ביצה בסוף , צימוקים על מנת למנוע מגע ישיר עם השמרים .
לשים את החומרים לבצק נוח לעבודה
ומשאירים אותו להתפחה
מכסים בניילון נצמד כשעה
אפשר כמובן להכין במקסר , אך בצק שמרים מאוד אוהב את חום הגוף .
מחממים תנור לחום של 190 מעלות
מניחים את הבצק על משטח מקומח , ויוצרים צורת ענבים או כל מה שאוהבים
מומלץ ישירות , לסדר בתבנית האפיה עם נייר אפיה
אפשר להכין אותיות כמו:
מזל טוב
שבת שלום
בואי כלה
חג שמח
באהבה וכו
מורחים ביצה עם מברשת ומפזרים סומסום למי שאוהב
מתפיחים שוב ומכניסים לתנור לאפיה
לחום של כ- 190 מעלות כ35 דקות