לןגן

ספינג' לחנוכה

מאת: יעל , פורסם: 29/04/2016 | 00:35
ספינג' לחנוכה

תקציר המתכון: לחג חנוכה, לחינה , למימונה ... ולכל אירוע מהמטבח המסורתי השורשי שיהיה במזל ותמיד טעים ושמח "תרבחו ותסעדו"

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

בצק

טיגון

סירופ

אופן הכנה

  1. במיקסר או בקערה , מערבבים את כל חומרי הבצק

  2. השתדלו לא להפגיש בין המלח והשמן עם השמרים

  3. מערבבים טוב את כל חומרי הבצק , ועוטפים בניילון נצמד ומעל מניחים מגבת

  4. ומשאירים להתפחה , כ40 דקות ועד שהנפח מכפיל עצמו

  5. מערבבים פעם נוספת את הבצק

  6. בסיר רחב , ממלאים שמן כשליש סיר ומרתיחים לטיגון

  7. מנמיכים את הלהבה לבינונית

  8. בידיים רטובות , קורעים חתיכה ויוצרים חור באמצע , ומטגנים

  9. בשני הצדדים עד להזהבה

  10. סירופ : מרתיחים יחד את כל החומרים

  11. כ15 דקות , על אש קטנה ועד שהופך מעט סמיך , אך לא ריבה

  12. טובלים את הספינג בסירופ

  13. ספינג לא חייב להיות סימטרי

  14. מגישים חם , בסירופ/ סוכר גבישי לבן /ריבה

  15. מזל טוב וחג שמח