תקציר המתכון: לחג חנוכה, לחינה , למימונה ... ולכל אירוע מהמטבח המסורתי השורשי שיהיה במזל ותמיד טעים ושמח "תרבחו ותסעדו"
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
במיקסר או בקערה , מערבבים את כל חומרי הבצק
השתדלו לא להפגיש בין המלח והשמן עם השמרים
מערבבים טוב את כל חומרי הבצק , ועוטפים בניילון נצמד ומעל מניחים מגבת
ומשאירים להתפחה , כ40 דקות ועד שהנפח מכפיל עצמו
מערבבים פעם נוספת את הבצק
בסיר רחב , ממלאים שמן כשליש סיר ומרתיחים לטיגון
מנמיכים את הלהבה לבינונית
בידיים רטובות , קורעים חתיכה ויוצרים חור באמצע , ומטגנים
בשני הצדדים עד להזהבה
סירופ : מרתיחים יחד את כל החומרים
כ15 דקות , על אש קטנה ועד שהופך מעט סמיך , אך לא ריבה
טובלים את הספינג בסירופ
ספינג לא חייב להיות סימטרי
מגישים חם , בסירופ/ סוכר גבישי לבן /ריבה
מזל טוב וחג שמח