לןגן

בשר עם פולים

מאת: לילך טייב, פורסם: 26/04/2016 | 00:56
בשר עם פולים

תקציר המתכון: מתכון טעים ומיוחד. מתאים מאוד להגיש לארוחת החג.

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מבשלים את הבשר בסיר לחץ עם מעט עלי דפנה ופלפל שחור אנגלי למשך כשעה וחצי. אם אין סיר לחץ מבשלים לפחות 3 שעות בסיר רגיל. מצננים ומכניסים למקרר לשעתיים.

  2. לבנתיים מטגנים את העגבניות עם מעט השמן והתבלינים. מוסיפים את הפולים, קוצצים את הסלרי ומוסיפים גם כן לסיר. ממלאים מים עד גובה הפולים ומבשלים כ-20 דקות עד שהפולים מתרככים.

  3. לאחר כשעתיים מוציאים את נתח הבשר מהמקרר ופורסים אותו בעזרת סכין חדה לפרוסות דקות ויפות. מוסיפים את פרוסות הבשר לסיר עם הפולים, אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים לסיר, ממשיכים לבשל עוד רבע שעה ומסירים מהאש. בתיאבון!!!