לןגן

עוגיות בוטנים

מאת: לילך טייב, פורסם: 26/04/2016 | 00:18
עוגיות בוטנים

תקציר המתכון: לפסח וגם למימונה.

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 60, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בתוך קערה עמוקה שמים את הבוטנים הטחונים עם הסוכר, סוכר הוניל, הציפורן, הקינמון ואבקת האפייה. מוסיפים תחילה 5 חלמונים ומתחילים ללוש לבצק, את שלושת החלמונים הנוספים מוסיפים בהדרגה לפי הצורך, כל פעם ביצה נוספת ומערבבים. הבצק שמתקבל צריך להיות מעט דביק אך נוח לעבוד איתו.

  2. בקערה קטנה נוספת שמים את אבקת הסוכר. מרטיבים ידיים ומתחילים לגלגל כדורים קטנים. מגלגלים את הכדורים באבקת הסוכר באופן נדיב ביותר, מניחים במנז'טים ואופים בחום של 150 מעלות למשך 20 דקות, עד שהעוגיות מתקשות ומזהיבות.

  3. *בחלבונים ניתן להכין עוגיות קוקוס, ראו מתכון לעוגיות קוקוס בספר המתכונים שלי גם בקטגורית פסח.

  4. חג שמח! מלילך.