לןגן

לזנית גבינות

מאת: רותם לוי, פורסם: 09/03/2015 | 20:00
לזנית גבינות

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבים לרוטב

מרכיבים לתערובת גבינות

אופן הכנה

  1. מדליקים את התנור על חום של 190 מעלות בינתיים בקערה מערבבים את הקוטג , 2 ביצים , גבינה בולגרית מגורדת וגבינה צהובה מגורדת ומוסיפים טיפה מלח ופלפל.

  2. בקערה אחרת שמים את הרסק עגבניות ללזניה ומערבבים ביחד עם החצי ליטר מים רותחים

  3. לוקחים תבנית חד פעמית ומתחילים לסדר את העלים בתבנית

  4. שמים שכבה ראשונה עלים של לזניה, אחר כך שמים שכבה של רוטב, אחר כך שכבה של גבינה ובסוף מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת

  5. חוזרים על שלב 4 כמספר השכבות שרוצים אני ממליצה על 2 שכבות נוספות

  6. לאחר שסמנו את כל השכבות שמים עוד שכבה אחת של עלי לזניה ומעליה רק רוטב (חשוב לציין שהרוטב חייב לכסות את כל העלים אחרת העלים יתייבשו!) מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל30-35 דקות עד שהשכבה העליונה של העלי לזניה שלמעלה רכה

  7. לאחר שהשכבה העליונה של הלזניה רכה מוציאים את הנייר כסף מפזרים עוד גבינה צהובה בנדיבות ומכניסים לתנור לעוד כחמש עשר דקות עד שכל הגבינה נמסה

  8. להגיש חם ובתיאבון! :)