תקציר המתכון: השילוב של השוקולד עם הקוקוס - טעם מנצח! כמובן גם בפסח.
קטגוריה: פסח, מספר מנות: 16, זמן הכנה: 45 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
הכנת הטורט: מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
בקערת מיקסר מקציפים יחד חלבונים ומלח. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצב יציב, מבריק ונוקשה.
במקביל טורפים חלמונים ותמצית וניל.
מוסיפים את החלמונים לקצף החלבונים תוך כדי הקצפה איטית וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
מוסיפים פנימה קוקוס טחון, קורנפלור ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שהבלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהעוגה תופחת ומזהיבה וקיסם הנינעץ במרכז יוצא יבש.
מצצנים, לאחר שהעוגה קרה לגמרי פורסים אותה לרוחבה ל-2 שכבות, בעזרת סכין משוננת וארוכה.
הכנת הסירופ: בסיר קטן מחממים סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-2-3 דקות עד שכל הסוכר נמס והסירופ אחיד. מצננים לחלוטין לפני השימוש.
הכנת המלית: ממסים במיקרוגל או בסיר כפול על הדים את השוקולד יחד עם הקצפת צימחית/שמנת מתוקה, מערבבים לקבלת גנאש אחיד ומבריק. מצננים את הגנאש במקרר למשך כשעה עד שעתיים, עד שהוא קר.
מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר, מוסיפים 200 מ"ל שמנת צימחית/שמנת מתוקה ומקציפים יחד עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
הכנת הציפוי שוקולד: שוב ממיסים במיקרו או בסיר כפול על הדים שוקולד עם קצפת צימחית/שמנת מתוקה ומערבבים לקבלת גנאש.
הרכבת העוגה: מברישים את השכבה התחתונה בסירופ בנדיבות.
יוצקים מעל חצי מכמות הקרם ומיישרים. מכסים בשכבה הנוספת של הטורט ומהדקים, מברישים גם את השכבה העליונה בסירופ בנדיבות. מצפים את דפנות העוגה והחלק העליון בקרם שנותר ומיישרים בעזרת ספטולה.
יוצקים את ציפוי השוקולד גנאש מעל העוגה, מטלטלים בעדינות שהשוקולד יצפה את העוגה כולה. מכניסים למקפיא לשעה - שעתיים.
מוציאים את העוגה מהמקפיא ובעזרת סכין טבולה במים רותחים עוברים סביב דפנות העוגה, משחררים בעדינות את הקפיץ של התבנית ומחלצים את העוגה מהתבנית.
מדביקים לדפנות שוקולד קצוץ ומקשטים את החלק העליון בקוקוס. אם נשאר לכם מהקרם קשטו ועטרו את העוגה כדימיונכם או כמו בתמונה.
בהנאה רבה ופסח כשר ושמח לכולנו.