לןגן

תותשוקולד

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 17/04/2016 | 15:31
תותשוקולד

תקציר המתכון: קינוח מעלףףףףףף פשוט להכנה.. ללא אפיה ובחצי שעה של הכנה כייפית תענוג של קינוח שלא תפסיקו להכין...

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לגנאש

לציפוי

אופן הכנה

  1. לבחור תותים יפים לא רכים מידי שיהיו חלקים ואדומים לשטוף היטב במים קרים בתוך מסננת לנער מנוזלים... לחתוך את העלים בקו ישר להניח על מגבת נייר להתייבש מהנוזלים לבנתיים לקחת את השוקולד ולהניח את השוקולד במיקרו לדקה לתת לנוח דקה וז לערבב עד להמסה מוחלטת אם עדיין נשארו גושים להוסיף עוד 30 שניות ולחכות חצי דקה ולערבב שנית עד לקבלת שוקולד נוזלי חלק ומבריק בעזרת מקלות סוכריה או שיפודי עץ או קיסמים גדולים מעץ לטבול מעט ולדקור בבסיס התות. להניח במקרר ל 5 דקות שייתפס ואז לטבול את כל התות לשכבה דקיקה של שוקולד... לדקור אותם על תפוח אדמה בכדי שיתייבשו לגמרי. (אפשר להחזיר למקרר עד למעטפת הגנאש) לה

  2. לעבד במעבד מזון או למעוך בתוך שקית חצי חבילה של עוגיות יין או כל עוגיה פריכה כשרה לפסח (כוס וחצי לאחר שעובד במעבד מזון)

  3. לחמם בסיר קטן את השמנת לא להרתיח להוסיף את השוקולד, קקאו ,תמצית וניל וסוכר לחכות חצי דקה ולערבב היטב להוסיף עוגיות טחונות והאגוזים ולערבב היטב למחית אחידה להביר לצלחת שטוחה או תבנית ולשטח לשכבה שווה ולהכניס למקרר ל15-20 דק

  4. להוציא מהמקרר את הגנאש והתותים לקרוץ חתיכה בגודל של שזיף קטן ולשטח על כף היד להניח מעל את התות ולעטוף יפה וצמוד מסביב לתות ומיד לצפות בקוקס. ניתן להשאיר את המקל אם רוצים או לא לאכסן במקרר עד להגשה עד ארבעה ימים או אפשר להקפיא עד שבועיים

  5. טיפים: ניתן להכין את הגנאש יומיים לפני העיצוב בכדי לקבל צורה יפה להעמיד את המקלות בנעימה חתוך תפוח אדמה או תפוח עץ משמש מעמד מצוין ויציב

  6. חג שמח וכשר