לןגן

רוזלך

מאת: שני מויאל, פורסם: 17/04/2016 | 09:46
רוזלך

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכמויות הן לכוס קרטון לשתיה חמה הגודל הרגיל.

  2. לנפות קמח לקערה, להוסיף את המים וכפית שטוחה של שמרים יבשים. להוסיף את השמן זית וללוש למשך כעשר דקות, ניתן ללוש בידיים או במיקסר. רק לאחר כחמש דקות של לישה להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש. לכסות את הקערה ולהכניס למקום חם לתפיחה.

  3. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, להוריד ממנו את האוויר ולחלק ל4 כדורים ולהניחם על משטח מקומח. לתת להם לתפוח כחצי שעה. לחמם את התנור על חום של כ 180 מעלות. לרדד על משטח מקומח כל כדור דק דק ולוודא שאינו נדבק לשיש. למרוח ממרח נוטלה ולגלגל לרולדה. לחתוך את הרולדה לחתיכות של כ2 ס"מ כל אחת. לאפות כ 10 דקות בלבד!! מוציאים כשהן לבנות, התבנית במדף האמצעי בתנור. לפזר אבקת סוכר ולהגיש.

  4. בהצלחה ובתיאבון :-)