לןגן

מעמולים

מאת: שני מויאל, פורסם: 17/04/2016 | 00:01
מעמולים

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

רכיבים לבצק

רכיבים למילוי

אופן הכנה

  1. לבצק: לחבר יחדיו את כל המרכיבים של הבצק. לגבי המים, אם הבצק עדיין מתפורר וטרם התגבש יש להוסיף מים לפי הצורך. לאסוף את הבצק, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס את הבצק לנוח במקרר למשך כשעתיים.

  2. למילוי: להוציא מהתמרים את החרצנים והראש. לקרוע לחתיכות בקערה עם חצי כוס מים. להמיס כחצי דקה במיקרו. למעוך עם מזלג. להוסיף כפית קינמון, רבע כפית שטוחה של ציפורן טחון ואת ממרח התמרים. לערבב הכל היטב לעיסה אחידה.

  3. בקערה נפרדת לפורר אגוזי מלך.

  4. לפתוח את הבצק לעלה, למרוח מהעיסה ולפורר אגוזי מלך. לגלגל לרולדה ולסמן עם סכין חריצי חיתוך בהתאם לרוחב העוגיה הרצוי, וזאת על מנת להקל על החיתוך לאחר האפיה ולהימנע משבירת העוגיות.

  5. לאפות על חום של כ 180 מעלות, בשלב האמצעי של התנור ולמשך כ 15 דקות. להוציא ברגע שמתחילים להזהיב.

  6. בהצלחה ובתיאבון :-)