לןגן

לחם פרנה

מאת: שני מויאל, פורסם: 16/04/2016 | 23:25
לחם פרנה

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 100 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לנפות לקערה את הקמח, להטביע בתוכו את המלח על מנת שלא יבוא במגע עם השמרים. להוסיף סוכר ושמרים. בקערה נפרדת לערבב את השמן עם המים ולבסוף לשפוך אל תוך הקמח. ללוש היטב בתוך הקערה. הבצק הוא דביק לכן אין להוציאו מהקערה. למתוח את הבצק כמה שיותר על מנת לקבל מרקם אוורירי. לעטוף בנייר כסף ולהכניס למקום חם לצורך התפחה של כ 35-45 דקות.

  2. למתוח שוב את הבצק בתוך הקערה ולהכניס להתפחה נוספת למשך כ 25-30 דקות.

  3. לשמן את הידיים ומעט את התבנית. לסדר בתבנית עיגול גדול או את הצורה הרצויה ולתת לה לתפוח למשך כ 15-20 דקות.

  4. לאפות בתכנית טורבו, בחום של 220 מעלות כשהתבנית ממוקמת בשלב האמצעי בתנור. לאפות כ 10 דקות.

  5. בהצלחה ובתיאבון :-)