קטגוריה: פסח, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
החומרים לבצק הקובה 1 כוס קמח מצה מעט מלח כוס מים פושרים מערבבים עד לקבלת בצק רך לעיבוד מניחים לנוח בערך חצי שעה. אופן הכנת מילוי הבשר לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה להוסיף את הבשר הטחון ולערבב עם הבצל, להוסיף תבלינים לערבב להוסיף את הפטרוזיליה ולבשל על אש בינונית במשך כחצי שעה ולקרר. הכנת הקובה: משמנים את כפות הידיים צובטים מהבצק גושים בגודל של כדור פינג פונג. בידיים רטובות מכדררים את כל הגושים האלה לכדורים קטנים, מחזיקים כדור בכף היד ובאצבע רטובה של היד השנייה עושים בכדור גומה גדולה ככל האפשר עם דפנות הכי דקות שאפשר. ממלאים את הגומה בבשר, מכסים את המילוי בבצק ומהדקים. מגלגלים שוב בידיים רטובות לכדור מאורך ומניחים על מגש ככה עושים עם כל הכמות. לפני ההגשה מטגנים את הקובה בשמן עמוק וחם עד שהם שחומים לגמרי.