לןגן

חלה מתוקה לשבת

מאת: גלית , פורסם: 14/04/2016 | 15:00
חלה מתוקה לשבת

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב קמח,שמרים וסוכר 3 דקות, להוסיף ביצים ולערבב עוד 2 דקות.

  2. להוסיף שמן ומים בהדרגה לפי הצורך ומלחץ לערבב עד שהבצק מאוחד,רך ומעט דביק.

  3. להוציא מהקערה בידיים משומנות ולעשות כדור עם שתי הידיים והניח בקערה משומנת קלות.

  4. לשמן את הבצק מלמעלה ולכסות בניילון. להתפיח עם כיסוי שעה וחצי.

  5. לאחר ההתפחה לשמן את השיש ולחלק את הבצק ל-15 כדורים ולכסות בניילון רופף.לקחת כדור ראשון ולרדד אותו טיפה,לגלגל לרולדה וליצור נקניק עם הידיים.

  6. לעצב לחמניה בכל צורה שרוצים. להניח בתבנית ולכסות את הלחמניות בניילון רופף.לאחר רבע שעה למרוח חלמון עם כפית מים, להתפיח עוד רבע שעה ולהכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות מדף אמצעי.

  7. להכנת חלה לשים בתנור שליש תחתון.זמן אפיה של חלות 45 דקות ושל לחמניות 30 דקות.