לןגן

עוגת שוקולד פאדג’ עם קוקוס

מאת: גלית , פורסם: 12/04/2016 | 09:19
עוגת שוקולד פאדג’ עם קוקוס

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 15, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לעוגה

רכיבים לציפוי שוקולד

רכיבים לקישוט

אופן הכנה

  1. • עוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית.

  2. • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה ושמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

  3. • בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, מלח וסוכר במהירות גבוהה במשך 5-6 דקות עד שמתקבלת קציפה אוורירית ובהירה.

  4. • מוסיפים את תערובת השוקולד לתוך קציפת הביצים ומערבבים בעדינות עד שהתערובת כמעט אחידה.

  5. • מוסיפים קוקוס וקורנפלור וממשיכים לערבב בעדינות רק עד שמתקבלת בלילה אחידה ושוקולדית.

  6. • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכז.

  7. • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

  8. • ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

  9. • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומניחים לו לנזול גם לצדדים.

  10. • קישוט: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה.

  11. • מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס”מ ומזלפים תלוליות קצפת בשולי העוגה.

  12. • מקשטים בשבבי קוקוס גדולים ומגישים.