קציצות עוף ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות
מאת: אורטל עמרם , פורסם: 10/04/2016 | 15:17
תקציר המתכון:
קציצות עוף פשוט טעם של עוד...😊
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 6,
זמן הכנה: 50 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
לקציצות
-
1 כפית אבקת מרק בצל
-
חצי כפית כמון
-
1 יחידה בצל מגורד
-
1 יחידה גזר מגורד
-
1 יחידה תפוח אדמה מגורד
-
חצי קילוגרם בשר טחון עוף
-
4 שן שום מגורד
-
1 יחידה קישוא מגורד
-
רבע כוס כוסברה קצוצה
-
רבע כוס פטרוזליה
-
5 (לפי הצורך) כף פירורי לחם
-
רבע כפית מלח
-
קורט קורט פלפל שחור
-
חצי כפית כורכום
-
1 כפית תבלין לקציצות
-
רבע כף מרק עוף
-
1 כף פפריקה מתוקה
לרוטב
-
קורט קורט פלפל שחור
-
1 כפית אבקת מרק בצל
-
1 יחידה גמבה קצוצה
-
3 שן שום קצוץ
-
4 כף שמן לטיגון
-
1 יחידה בצל קצוץ
-
2 כף פפריקה מתוקה בשמן
-
חצי כפית כמון
-
1 כפית אבקת מרק בצל
-
2 יחידה עגבניות מגורדות
-
1 וחצי כף רסק עגבניות
-
1 וחצי כוס שעועית ירוקה
-
1 כוס דלעת חתוכה לקוביות
-
3 וחצי כוס מים רותחים
אופן הכנה
-
את כל מרכיבי הקציצות לשים בקערה ולערבב...(.למי ששואלת אין צורך בביצה ) ולהניח בצד לרבע שעה.
-
לבינתיים ניקח סיר רחב ונשים שמן..ואז את הבצל והשום נטגן קלות עד לשקיפות להוסיף את הגמבה והכוסברה והפטרוזליה ולטגן עוד 5 דקות להוסיף רבע כוס מים רותחים ולאחר מכן להוסיף תבלינים והרסק ולערבב טוב טוב ולהוסיף עוד 3 כוסות מים רותחים ואז לחזור לעיסת הקציצות ועם ידיים משומנות לעשות כדורי פינג פונג ולהוסיף לרוטב לשים בצדדים את השעועית..לנער את הסיר להרתיח להוסיף את קוביות הדלעת ולהנמיך ל30 דקות ...להגיש עם אורז לבן וסלט ירקות.😊.