לןגן

לחמניות סטייק

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 09/04/2016 | 01:55
לחמניות סטייק

תקציר המתכון: הכי טעימות שיש..ואיכות להפליא טעם גן עדן!!!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מלית לסטייק: חצי קילו חתיכת סטייק יפה עם שומן במחבת פסים להשחים עם מעט שמן זית מלח ופלפל כל צד 7 דקות אנחנו לא הולכים לבשל אותו עד הסוף לתת לו לנוח ל10 דקות לחתוך לקוביות קטנות ודקות לתוך קערה לערבב 4 שיני שום כתוש, כפית וחצי סילאן חצי כפית פפריקה מתוקה וקורט חריפה 1/4 כפית כמון תבלין לסטייק 1/4 כפית אופציה וחופן פטרוזיליה קצוצה לערבב היטב ולהניח בצד מכוסה בניילון נצמד

  2. בקערת המיקסר לערבב סוכר מים ושמרים לכסות בניילון ניצמד ל10 דקות או עד שנוצר לקצף מעל להוסיף את ביצים ולערבב היטב לערבב קמחים עם המלח ולהוסיף לקערה במיקסר על מהירות 2 ( נמוך) עם וו לישה ללוש 6 דקות או עד שהבצק הבריק לכן ת׳קערה ...להוסיף בהפוגות את המחמאה או כל שומן שבחרתן ולהמשיך ללוש 12-15 דקות עד של גלוטן התפתח למקסימום והבצק חלק ומבריק ואלסטי

  3. לכסות בניילון ניצמד להכניס לתנור להתפחה של חצי שעה כשבחתית התנור אתן מניחות תבנית קטנה עם מים רותחים... להחליף את המים לאחר חצי שעה ולתת מנוחה לעוד חצי שעה או עד שהבצק הכפיל את עצמו

  4. לאחר שהבצק תפח... לחלק ל20 חלקים שווים (60 גרם כל חלק) לעצב כדורים יפים וחלקים ולהניח על מגש או תבנית מכוסה בניילון ל20 דקות מנוחה לפתוח כל כדור לדיסק כשהקצוות יותר דק מהמרכז להוסיף כף וחצי מהמלית לסגור היטב ומהודק ולהניח על תבנית עם נייר אפייה לסיים עם שאר הכדורים לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר כל הלילה או לתת התפחה של שעה או עד שהכפיל את עצמו

  5. לחמם תנור לחום של 175 מעלות (350 פרנהייט) להבריש את הלחמניות עם חלמון מהול במעט מים ולאפות ל 22 דקות או עד שקיבל צבע יפה בתיאבון ובהצלחה

  6. למילוי של פרווה ניתן למלא בפטריות שהקפצתן עם בצל מקורמל ותבלינים אם אין סטייק אפשר עם בשר טחון או חזה עוף משולב עם בשר שיש בו שומן לקינוח ניתן להכין את הלחמניות האלה עם מילוי תפוחי עץ מקורמלים וקינמון

  7. איןמחמאה אפשר להשתמש בשמן