לןגן

שומר ממולא בבשר ברוטב עם אפונה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 08/04/2016 | 17:52
שומר ממולא בבשר ברוטב עם אפונה

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לקציצות

רכיבים מרק

אופן הכנה

  1. בקערה רחבה שמים את הבשר הטחון, מוסיפים את הבצל הקצוץ, שיני השום הקצוצות, מוסיפים את יתר התבלינים מערבבים לעיסה אחידה. חותכים את הקצה התחתון של השומר ומתחילים לפרק עלה עלה. נותנים לחיצה פנימה בכל עלה, כך שייווצר מעין פרח סגור. ממלאים את השומר בבשר הטחון סוגרים בעזרת קיסם עץ.

  2. בסיר רחב מטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות מוסיפים את השום וממשיכים לטגן. מוסיפים את השומר עם הסגירה כלפי מטה. מוסיפים מים חמים עד לגובה השומר, ומתבלים בכורכום, פלפל שחור ומלח. מכסים ונותנים בישול של 15 דקות. מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל עוד 15 דקות עד לצמצום הנוזלים . אוכלים עם אורז לבן.