לןגן

עוגה קלילה לפסח ללא אפייה

מאת: גלית , פורסם: 05/04/2016 | 14:19
עוגה קלילה לפסח ללא אפייה

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ש להניח בסיר את כל החומרים מלבד השוקולד והמצות, באש בינונית מערבבים עד להמסה מלאה של כל החומרים (זה הזמן בו עולה ריח תפוז מתקתק למי שבחרה להוסיף תפוז)

  2. בזמן שהסיר על האש, בקערה גדולה מועכים בעזרת הידיים את חבילת המצות לחתיכות קטנות (אין צורך בכוח רב- פשוט לשבור הכל)

  3. כשכל החומרים בסיר נמסו, מכבים את האש ומערבבים היטב כדי שהנוזל יתקרר מעט ואז מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד אחידה (אם יש נקודות זה אומר שהשוקולד לא נמס מספיק- תמשיכו לערבב- זה יתאחד )

  4. שופכים על המצות את התערובת הנוזלית ומערבבים. בהתחלה ייראה לכם שיש יותר נוזל מאשר מצות אבל אל דאגה, תנו לתערובת לעמוד 10 דקות והכל ייספג ויתרככך במידה הנכונה.

  5. בזמן שמחכים שהתערובת תספוג את הנוזלים זה הזמן להוציא תבנית (השתמשתי בפיירקס) ולצפות אותה בניילון נצמד (מקל על ההוצאה אח"כ). שימו לב שאני עטפתי את הפיירקס והשארתי עוד תוספת ניילון ורק אז חתכתי- התוספת תשמש אותי אחר כך לכיסוי העוגה בקלות

  6. שופכים את התערובת (או אפילו יוצקים כי היא כבר לא ממש נוזלית) לפיירקס העטוף, מקפלים את שארית הניילון שהשארנו – אפשר לשטח עם היד אחרי שהנחנו את הכיסוי ומכניסים למקפיא לשעה או למקרר ל- 4 שעות. אל תוותרו על הזמן הזה! העוגה נחה , מתמצקת וסופגת את הטעמים!!